5 λόγοι να βγεις ραντεβού με κάποιον/α που μιλάει πολλές γλώσσες

Η αναζήτηση για το ιδανικό ταίρι έχει εμπνεύσει μυθιστορήματα, σενάρια για τον κινηματογράφο και άπειρες ώρες συζήτησης με τους φίλους και τις φίλες μας. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, παινεύουμε λίγο το σπίτι μας και δίνουμε μερικούς καλούς- και απόλυτα αληθινούς λόγους- που κάνουν τα πολύγλωσσα άτομα τόσο ακαταμάχητα. Στο τέλος του άρθρου, βρίσκετε και μερικές προτάσεις για δώρα, ακόμα κι αν το αφήσατε για τελευταία στιγμη. 


Τα άτομα που μιλούν παραπάνω από μία γλώσσες είναι εξυπνότερα

Δεν εννοούμε, φυσικά, ότι ΜΟΝΟ αυτά τα άτομα είναι έξυπνα, ωστόσο πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της ευφυΐας και της πολυγλωσσίας. Αφήστε, που ακόμα και η αλλαγή από μία γλώσσα σε μία άλλη με άνεση, είναι από μόνο του ένα χαρακτηριστικό που προκαλεί θαυμασμό και κάνει κάποιον να ακούγεται εξυπνότερος. 

Έχουν μεγαλύτερη περιέργεια για τον κόσμο γύρω τους

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι, για να μάθει κανείς μία γλώσσα. Ένας από αυτούς είναι η αγάπη για τα ταξίδια και τους νέους πολιτισμούς. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι, που μαθαίνουν μία γλώσσα, επειδή ταξίδεψαν στη χώρα όπου ομιλείται και τη βρήκαν ιδιαίτερα ελκυστική. Είναι ωραίο να βγαίνεις με άτομα που έχουν να σου πουν πρωτότυπες ιστορίες από διαφορετικά μέρη, σωστά; 




Μαγειρεύουν περισσότερο δημιουργικά 

Αν ισχύει ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, τότε σίγουρα πρέπει να βγείτε ραντεβού με ένα πολύγλωσσο άτομο. Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εκμάθησης μίας γλώσσας είναι η γνωριμία με την τοπική κουζίνα και τις λιχουδιές κάθε χώρας. Συνεπώς, έχετε περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσετε μία επιτυχημένη paella από την Ισπανία, μία ωραία Ιαπωνική συνταγή για ramen ή λαχταριστά Ρώσικα pelmeni. 


Θα μάθετε πολλά νέα πράγματα από αυτούς

Από τις ξενόγλωσσες σειρές στο Netflix, έως μοναδικές εκφράσεις που δεν μπορούν να μεταφραστούν σε άλλες γλώσσες, είναι βέβαιο πως τα άτομα, που μιλούν παραπάνω από μία γλώσσες είναι μία ανεξάντλητη πηγή γνώσης. Ως γνωστόν, η ανακάλυψη νέων πραγμάτων και εμπειριών κρατούν μακριά την πλήξη και τη ρουτίνα!


Παραμένουν υγιείς για περισσότερο

Σύμφωνα με έρευνες, η γλωσσομάθεια καθυστερεί την εμφάνιση Alzheimer και συνδέεται με πολλά άλλα οφέλη, όπως η δυνατότητα πραγματοποίησης πολλών εργασιών ταυτόχρονα (multitasking). Όπως είπαμε και παραπάνω, δε σημαίνει ότι ΜΟΝΟ αυτός ο παράγοντας εγγυάται δυνατή μνήμη και καλή πνευματική λειτουργία, ωστόσο ένα πολύγλωσσο ταίρι φαίνεται ότι έχει λιγότερες πιθανότητες να ξεχάσει ένα ραντεβού σας ή τα γενέθλιά σας. 



Προτάσεις δώρων για κάποιον/α που αγαπά τις ξένες γλώσσες 

  1. Ένα λεξικό. Αν και στο διαδίκτυο υπάρχουν πλέον πολλά δωρεάν και αξιόπιστα λεξικά, ας μην ξεχνάμε ότι το κλασικό λεξικό μπορεί να είναι σωτήριο σε περίπτωση που δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ και είναι ευκολότερο να μάθει άλλες 2-3 λέξεις επιπλέον, επειδή ήταν δίπλα σε αυτήν που αναζητούσε αρχικά. 
  2. Ένα βιβλίο, που συγκεντρώνει όλα τα ανώμαλα ρήματα. 
  3. Ένα ωραίο, μεγάλο (αλλά όχι τόσο ώστε να είναι βαρύ στο κουβάλημα) τετράδιο με πολλά θέματα. Το άλλο το τέλειωσε από το Νοέμβριο 
  4. Πολύχρωμα στυλό- highlighters.  Για να μην ξεχνά πού χρειάζεται περισσότερη προσοχή και πού έκανε λάθος την προηγούμενη φορά
  5. Τη δυνατότητα να μάθει μία ακόμα γλώσσα στο Speak. Ναι, ναι! Ξεκινούν νέα τμήματα Φεβρουαρίου και μπορείς να μάθεις εδώ περισσότερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις