Tapas de Granada: Βόλτα στα καλύτερα tapas bar της Γρανάδα

Γράφει η Δήμητρα Παπαδιά, σπουδάστρια Κορεατικών

Τα tapas είναι ποικίλα αλμυρά πιάτα μικρής ποσότητας της Ισπανικής κουζίνας, τα οποία σερβίρονται ως snack με κάποιο ποτό ή ακόμα και ως κανονικό γεύμα. Το να κάνεις ‘’tapear’’, το να πηγαίνεις δηλαδή από bar σε bar για ποτό και tapas, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ισπανικής κοινωνικής κουλτούρας και κάτι που αξίζει να δοκιμάσεις κι εσύ, εάν επισκεφθείς την Ισπανία.
Σε αυτό το άρθρο, θα σου παρουσιάσω τα καλύτερα για εμένα Tapas Bar της Γρανάδα και θα σου δείξω τι δοκίμασα.



Los Diamantes

Ένα μαγαζί, που αξίζει πραγματικά να επισκεφθείς και να δοκιμάσεις ίσως μία από τις καλύτερες paella. Λόγω της ποιότητας και νοστιμιάς των πιάτων του και ιδιαίτερα των ψαρικών, ίσως δυσκολευτείς να βρεις τραπέζι. Η αναμονή, όμως, αξίζει και το φαγητό που θα δοκιμάσεις θα σε ανταμείψει!


Casa Fernando

Ένα μικρό μαγαζάκι το οποίο μοιάζει αρκετά με καφενείο, μπορεί να σου προσφέρει απλά, λιτά αλλά και πολύ νόστιμα tapas. Εκεί μπορείς να γευτείς την Ισπανική tortilla με πατάτες και αυγά (η οποία διαφέρει αρκετά με την Μεξικάνικη, κάτι που είναι καλό να γνωρίζεις για να μην μπερδευτείς!) , το καυτερό chorizo καθώς και άλλα tapas όπως πατατάκια με σαρδέλα από κονσέρβα!




La Riviera

Ακόμα ένα αρκετά δημοφιλές Tapas Bar στο οποίο μπορείς να επιλέξεις εσύ το tapas που θα συνοδεύσει τη δροσερή μπύρα, ή το ποτό σου. Ένα από τα πιό νόστιμα πιάτα στο menu είναι το sandwich Milanesa.



Los Pescadores

Αυτό το Tapas Bar σου παρέχει ένα αρκετά μεγάλο menu από το οποίο μπορείς να επιλέξεις το tapas που θέλεις. Καλό είναι να ρωτήσεις τον σερβιτόρο για το κάθε πιάτο ή ακόμα καλύτερα μπορείς να επιλέξεις τυχαία και να αφήσεις το πιάτο που παρήγγειλες να σε εκπλήξει. Δύο από τα πολλά νόστιμα tapas είναι το ‘’bomba’’ και το ‘’ shawarma’’. Μην εκπλαγείς από το σκόρδο που είναι πιθανό να υπάρχει στα περισσότερα από τα tapas.


Sibarius 

Ένα πιο fancy Tapas Bar το οποίο μπορεί να σου προσφέρει πιο fusion tapas. Όπως ceviche με μύδια ή φρυγανισμένο ψωμί με πατέ από συκώτι κοτόπουλου και αποξηραμένα κρεμμύδια.



Alhambra Churreria chocolateria

Για το τέλος άφησα ένα μαγαζί έκπληξη που αξίζει να επισκεφθείς. Αν ταξιδέψεις μέχρι την Ισπανία, και ιδιαίτερα την Γρανάδα, πρέπει να δοκιμάσεις churros! Εγώ τα δοκίμασα στην παραπάνω τσουρερία. Μία κούπα με ζεστή πηχτή σοκολάτα συνοδευμένη από churros είναι ότι χρειάζεται για να γευτείς λίγο από τον παράδεισο.



Tip: Αν θέλεις να ζητήσεις τον λογαριασμό, δεν χρειάζεται παρά να πεις: 

‘’Me puede dar la cuenta por favor’’ με την καλύτερη Ισπανική προφορά σου!

Que Aproveche!






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις