5 λόγοι για να επισκεφθείς τη Γρανάδα

Γράφει η Δήμητρα Παπαδιά, σπουδάστρια Κορεατικής γλώσσας 

Σ' ένα πρόσφατο ταξίδι μου επισκέφθηκα την Γρανάδα της Ισπανίας. Μην έχοντας ιδέα για το τι θα συναντήσω, αφέθηκα στα χέρια της φίλης μου, που σπουδάζει εκεί κι έζησα πολύ όμορφες στιγμές. Από το ταξίδι μου κατάλαβα πως είναι μία πόλη με πλούσια ιστορία, μοναδική φυσική ομορφιά και πολύ γευστικό φαγητό! Κάπως έτσι θα προσπαθήσω να πείσω κι εσένα να την επισκεφθείς και να την ανακαλύψεις.


Alhambra

Το ανάκτορο της Alhambra, ένα από τα σπουδαιότερα και πιο γνωστά αξιοθέατα της Γρανάδας- εξαιρετικής Ισλαμικής αρχιτεκτονικής- είναι ο πρώτος λόγος για να την επισκεφθείς. 





Tip: Καλό είναι να κλείσεις εισητήριο κάποιες μέρες πρίν από την επίσκεψή σου.

Tapas

Ή αλλιώς ίσως ο κυριότερος λόγος για να ταξιδέψεις μέχρι την Ισπανία. Τα tapas είναι ουσιαστικά μεζέδες από την Ισπανική κουζίνα, που σερβίρονται κρύοι (όπως τυρί, ελιές) ή ζεστοί (όπως paella, tortilla). Στην Γρανάδα, όπως και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας, τα tapas συνοδεύουν συνήθως την μπύρα, ή cerveza στα Ισπανικά. 



Fun Fact: Τα tapas συνήθως είναι δωρεάν με την μπύρα ή το ποτό σου. Κάποια tapas bar έχουν ολόκληρο μενού από το οποίο μπορείς εσύ να επιλέξεις τι θέλεις να δοκιμάσεις.

Mirador San Nicolas

Άλλο ένα αξιοθέατο που πρέπει να θαυμάσεις. Περνώντας από όμορφα στενά, φθάνεις σε ένα χώρο όπου μπορείς να δείς απέναντι σου το παλάτι της Alhambra και την χιονισμένη Sierra Nevada. 




Tip: Χάζεψε την θέα και μην ξεχάσεις να βγάλεις αρκετές φωτογραφίες.

Pionono

Ακόμα κι αν δεν είσαι λάτρεις των γλυκών (μεταξύ μας, γιατι;), αξίζει να δοκιμάσεις το παραδοσιακό γλυκό της Γραναδας. Μία λεπτή στρώση κρέμας ζαχαροπλαστικής τυλιγμένη σε σιροπιασμένο παντεσπάνι κι από πάνω καψαλισμένη κρέμα, συνθέτουν το pionono. 


Fun Fact: Τυπικά τρώγεται σε μία με δύο μπουκιές.

Άνθρωποι/Κουλτούρα/Γλώσσα

Τι καλύτερο από το να επισκεφθείς μία χώρα για να την γνωρίσεις καλύτερα; Πάρε το χρόνο σου κι ανακάλυψε τα στενά της Γρανάδας, τράβηξε φωτογραφίες και προσπάθησε να επικοινωνήσεις με τους ντόπιους (είτε γνωρίζεις την γλώσσα, είτε όχι). Μην ξεχνάς πως τα ταξίδια είναι για να γνωρίζουμε νέες κουλτούρες κι ανθρώπους, να ανοίγουμε τους ορίζοντές μας και να μαθαίνουμε περισσότερα για τον κόσμο! Εσύ; Ξεκίνησες να φτιάχνεις βαλίτσα;








Στο επόμενό μου άρθρο μπορείς να δείς προτάσεις για tapas bar στην Γρανάδα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις