Όλα όσα ζήσαμε στο Speak το 2018 με μία ματιά

Το 2018 ήταν μία πολύ δημιουργική χρονιά, που μας χάρισε πολύ ευχάριστες στιγμές κυρίως χάρη στη δική σας συμμετοχή και διάθεση. Νέα τμήματα, party, συμμετοχή σε δραστηριότητες και διοργανώσεις της Θεσσαλονίκης, ημέρες καριέρας και άλλα σεμινάρια- ελπίζουμε όλα αυτά να έκαναν και τη δική σας χρονιά πλουσιότερη σε εμπειρίες και γνώσεις.



Λίγο πριν ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε για τους στόχους της νέας χρονιάς, ας κάνουμε μία σύντομη ανασκόπηση των αγαπημένων μας στιγμών στο Speak: 

Ιανουάριος 

Για πρώτη φορά φέτος ξεκινήσαμε να προσφέρουμε και μαθήματα αποκλειστικά προφορικής εξάσκησης για εσάς που θέλετε να επικοινωνείτε αποτελεσματικά σε μία ξένη γλώσσα γρήγορα και στοχευμένα. Αρχικά, τα τμήματα ExpressSpeaking ήταν διαθέσιμα μόνο για Αγγλικά και Γερμανικά, αλλά χάρη στη δική σας ζήτηση, στη συνέχεια προσθέσαμε Ισπανικά, Κορεάτικα, Ρώσικα και Ιαπωνικά.



Επίσης, από τον Ιανουάριο, ξεκίνησατε να συμμετέχετε κι εσείς στο blog μας! Ο Βασίλης, η Ειρήνη, ο Μπάμπης, η Αλεξάνδρα και η Μαριάνθη έγιναν οι πρώτοι σπουδαστές που μοιράστηκαν μαζί μας ιστορίες από το Erasmus τους, από διάφορες άλλες χώρες και από τη γλώσσα που μαθαίνουν. Φυσικά, μπορείτε ακόμα να βρείτε και να διαβάσετε όλα τους τα άρθρα, ενώ η ομάδα ανανεώθηκε και με νέα άτομα.



Φεβρουάριος


Μία Τσικνοπέμπτη διαφορετική από όλες τις άλλες περάσαμε φέτος, αφού στο Paella party που διοργανώσαμε φτιάξαμε βήμα βήμα paella με chorizo ζωντανά και χορέψαμε στους ρυθμούς του Καρναβαλιού.



Μάρτιος 


Έχουμε πει πολλές φορές ότι θεωρούμε την εκμάθηση μίας γλώσσας μία πολύ δημιουργική διαδικασία από μόνη της, η οποία μπορεί να μας ανοίξει και πολλές πόρτες αν ξέρουμε να την αξιοποιήσουμε κατάλληλα. Για το λόγο αυτό, οργανώσαμε στις 2 Μαρτίου ένα πλήρες workshop Σύνταξης Βιογραφικού Σημειώματος σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων καριέρας Lead Compass. Η συμμετοχή για τους σπουδαστές ήταν εννοείται δωρεάν και παρουσιάστηκαν όλοι οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να φτιάξουμε ένα βιογραφικό που κερδίζει τις εντυπώσεις και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη θέση εργασίας που ονειρευόμαστε.



Το TEPELE είναι ένας θεσμός που βοηθάει τους σπουδαστές/ριες των Ισπανικών να βελτιώσουν την κατανόηση της γλώσσας, αλλά και να εξοικειωθούν με τη δημόσια ομιλία. Έτσι, το Μάρτιο παρουσιάστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα από τους σπουδαστές/ριες, τα οποία φυσικά έγιναν αποκλειστικά στην Ισπανική γλώσσα.



Κι επειδή τα parties ποτέ δεν είναι αρκετά, στο τέλος του Μαρτίου κάναμε ένα ακόμα party με Βραζιλιάνικα χρώματα. Ετοιμάσαμε το παραδοσιακό ποτό της χώρας, την Caipirinha και χορέψαμε σε ρυθμούς πορτογαλικής μουσικής.



Απρίλιος


Η συμμετοχή μας στο TEDxThessaloniki ήταν μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες που κάναμε εκτός του φροντιστηρίου, γιατί μάς έδωσε την ευκαιρία να μοιραστούμε την αγάπη μας για τον Κορεατικό πολιτισμό με το κοινό ενός από τους πιο αγαπημένους θεσμούς της πόλης. Το εργαστήριο Κορεατικής καλλιγραφίας που οργανώσαμε έγινε sold out, καθώς οι θέσεις εξαντλήθηκαν και οι συμμετέχοντες ζητούσαν διαρκώς από την καθηγήτρια Κορεατικής γλώσσας του Speak, Shihoo να δείξει περισσότερα σχήματα και σύμβολα.



Καθώς λοιπόν η συμμετοχή στο εργαστήριο Κορεατικής καλλιγραφίας ήταν τόσο ενθαρρυντική, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε σε σταθερή βάση ανάλογο εργαστήριο κάθε Παρασκευή. Έτσι, στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, είχατε την ευκαιρία να μάθετε όλα τα μυστικά της Κορεατικής καλλιγραφίας, τις κινήσεις με το πινέλο και τα οφέλη που έχει η συγκεκριμένη πρακτική.


Μάιος


Για 6η συνεχόμενη χρονιά συμμετείχαμε στη Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Για τρεις ημέρες, γεμίσαμε το χώρο του Α' Προβλήτα ΟΛΘ με Βραζιλιάνικο χορό Forro, Kpop χορογραφίες, αφιέρωμα στην κινεζική αστρολογία και τη σκανδιναβική τηλεόραση, αλλά και εργαστήρια κατασκευής ολλανδικής τουλίπας και ρωσικής ματριόσκα. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε όλη την εμπειρία μας από τη μεγάλη αυτή γιορτή της πόλης και τις δράσεις που κάναμε με ελεύθερη είσοδο.



Ιδιαίτερη στιγμή για εμάς ήταν και η έκδοση του δεύτερου τεύχους της ισπανόφωνης εφημερίδας HABLAMOS, την οποία συντάσσουν οι σπουδαστές/ριες της Ισπανικής γλώσσας. Στις σελίδες της μπορείτε να βρείτε άρθρα για κάθε θεματολογία- απλά ζητήστε τη από τη γραμματεία του Speak.


Ιούνιος- Ιούλιος- Αύγουστος


Λένε ότι οι καλοκαιρινοί μήνες είναι μία περίοδος με χαμηλούς ρυθμούς χωρίς να γίνονται πολλά πράγματα. Στο Speak, ωστόσο, λειτουργήσαμε κανονικά θερινά τμήματα για τις περισσότερες γλώσσες και μάλιστα, λειτούργησε και το ταχύρυθμο πρόγραμμα προφορικής εξάσκησης ExpressSpeaking. Και τα μπάνια μας κάναμε, λοιπόν, το καλοκαίρι, και για διακοπές φύγαμε, αλλά μάθαμε και μία νέα γλώσσα παράλληλα. Είχαμε το καλύτερο θερινό πρόγραμμα!


Σεπτέμβριος- Οκτώβριος

Οι δύο αυτοί μήνες σηματοδοτούν την επιστροφή στις αίθουσες και είναι η εποχή που συγκεντρωνόμαστε πάλι όλοι μαζί. Για εσάς που μας ξέρατε, αλλά και για όλους εσάς που για πρώτη φορά μάς γνωρίσατε φέτος, οι Ανοιχτές Ημέρες Γνωριμίας Speak- Speak Open Days ήταν η ιδανική αφορμή για να πάρετε μία γεύση από τον τρόπο διδασκαλίας των καθηγητών μας.





Νοέμβριος 


Ο Νοέμβριος μάς βρήκε να στηρίζουμε έναν ακομα αγαπημένο θεσμό της πόλης, το TEDxUniversityofMacedonia. Στο πλαίσιο του main event προσκαλέσαμε τον κόσμο να δοκιμάσει τις γνώσεις του με ένα quiz και χαρίσαμε σε έναν τυχερό μία πλήρη υποτροφία για τη γλώσσα της επιλογής του. Α! και τους γλυκάναμε όλους φυσικά με ένα cupcake. Λιγο πριν το event, η καθηγήτρια Κορεατικής γλώσσας του Speak, παραχώρησε μία συνέντευξη για το blog των παιδιών, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ


Δεκέμβριος


Κάθε χρονιά πρέπει να κλείνει με κέφι, χαμόγελα και χορό- αλλά και με θάρρος να δοκιμάσεις κάτι που δεν το έχεις κάνει ξανά. Έτσι, τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου κάναμε το τελευταίο party της χρονιάς στο WonderWall όπου πρωταγωνιστήσατε εσείς και οι εκπληκτικές σας επιδόσεις στο Karaoke σε πάνω από 10 γλώσσες!





Πώς νιώθετε τώρα που βλέπετε όλη μας τη χρονιά σε rewind; Ποιες ήταν οι δικες σας αγαπημένες στιγμές και ποιες θα θέλατε να ζήσετε οπωσδήποτε και το 2019; Πείτε μας στα σχόλια! Μέχρι τότε, ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία για όλους/ες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις