All about IELTS: Η πιστοποίηση Αγγλικής γλώσσας που ανοίγει τις πόρτες σε όλον τον κόσμο

Η διεθνής κινητικότητα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης εποχής. Είτε πρόκειται για σπουδές είτε για αναζήτηση εργασίας είτε για μόνιμη εγκατάσταση σε μία άλλη χώρα, κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να δοκιμάσουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής μακριά από το μέρος που έχουν συνηθίσει. Σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον που δημιουργείται, είναι αναγκαίο να επενδύει κανείς σε γνώσεις υψηλού επιπέδου και να μπορεί να τις αποδείξει με τρόπο έγκυρο και αναγνωρισμένο.

Όταν πρόκειται για την Αγγλική γλώσσα, το IELTS (International English Language Testing System)  είναι ακριβώς αυτό: Πρόκειται για την πλέον αξιόπιστη εξέταση Αγγλικής γλώσσας στον κόσμο, καθώς την αποδέχονται πάνω από 10.000 οργανισμοί σε πάνω από 140 χώρες. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκατομμύρια εξετάσεις IELTS, οι οποίες μέσα σε περίπου 3 ώρες αξιολογούν συνολικά τις επιδόσεις σας στα Αγγλικά μέσα από την κατανόηση και παραγωγή τόσο γραπτού όσο και προφορικού λόγου. 


Διαδικασία αξιολόγησης
Το IELTS έχει δημιουργηθεί από κορυφαίους επαγγελματίες, συνεπώς μπορείτε να είστε σίγουροι για την αξιοπιστία και την ποιότητα της εξέτασης. Σε αντίθεση με άλλα πτυχία, στο IELTS δεν ισχύει το σύστημα Επιτυχία/ Αποτυχία εξεταζομένου. Η αξιολόγηση γίνεται με βάση μία κλίμακα από το 1 (χαμηλότερο σκορ) έως το 9 (υψηλότερο σκορ). Η επάρκεια του σκορ εξαρτάται από τις ανάγκες του ίδιου το εξεταζόμενου. Για παράδειγμα, εάν έχετε κάνει αίτηση για μεταπτυχιακό σε διαφορετικά Πανεπιστήμια, είναι πιθανό το σκορ 7,5 να είναι αρκετό για τις απαιτήσεις του ενός προγράμματος, όμως το άλλο να απαιτεί υψηλότερη βάση, για να γίνετε δεκτοί. Σημειώστε, επίσης, ότι λαμβάνετε διαφορετικό σκορ για κάθε μία από τις ενότητες (reading, speaking, listening, writing), καθώς κι ένα συνολικό. Πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία σας, λοιπόν, είναι καλό να γνωρίζετε ποιες απαιτήσεις έχει από τους υποψηφίους το Πανεπιστήμιο ή η δουλειά που επιθυμείτε, ώστε να είναι ξεκάθαρος ο στόχος σας και να γίνεται η κατάλληλη προσπάθεια. 



Περιεχόμενο εξέτασης
Κάθε ενότητα έχει διαφορετικό τρόπο εξέτασης, σε όλες όμως αξιολογείται η ικανότητα του εξεταζομένου να κατανοεί και να αναπτύσσει επιχειρηματολογία χρησιμοποιώντας με κατάλληλο τρόπο τη γραμματική και το συντακτικό, να αντιλαμβάνεται τις διαφορετικές ιδέες και απόψεις και να διακρίνει ακόμα και τις λεπτομέρειες. 

Διάρκεια εξέτασης
Listening: 30'
Writing: 60'
Speaking: 11'-14'
Reading: 60'
 Όλες οι ενότητες εξετάζονται την ίδια ημέρα.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων
Ο εξεταζόμενος ενημερώνεται για τα αποτελέσματα του εντός 15 ημερών από την ημερομηνία της εξέτασης ηλεκρονικά. 

Πληροφορίες για τα τμήματα
Στο Speak ξεκινάει κάθε μήνα καινούριο τμήμα προετοιμασία IELTS και οι εξετάσεις διεξάγονται περίπου μία φορά το μήνα σε ημέρα και ώρες που καθορίζονται από το British Council. Οι εγγραφές για το επόμενο τμήμα IELTS έχουν ξεκινήσει! Πέρα από τα προγραμματισμένα τμήματα, υπάρχει η δυνατότητα ιδιαίτερου μαθήματος IELTS, σε περίπτωση που υπάρχει η ανάγκη για πολύ εντατική προετοιμασία. 

Οι διδάσκοντες είναι άψογα καταρτισμένοι με πολλά χρόνια εμπειρίας στην προετοιμασία της συγκεκριμένης πιστοποίησης και υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε μεγάλες βαθμολογίες της κλίμακας του IELTS. 

Περίοδος ισχύος
Είναι γνωστό ότι η πιστοποίηση IELTS έχει ισχύ για 2 χρόνια. Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, το σκορ του εξεταζόμενου διαγράφεται από τη βάση δεδομένων του IELTS και το British Council δε στέλνει επιστολή με το σκορ. 

Έχετε επιπλέον ερωτήσεις; 
Μπορείτε να μας ρωτήσετε οτιδήποτε θέλετε για το IELTS τηλεφωνικά στο 2310.225.717, ηλεκτρονικά στο info@speak.edu.gr και από κοντά στις εγκαταστάσεις μας Τσιμισκή 80, 2ος όροφος. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις