6+ 2 διεθνείς σειρές για να δείτε απόψε

Αν μία σειρά είναι καλή, τότε βλέπουμε τα επεισόδιά της συστηματικά μέχρι να ολοκληρώσουμε τη σεζόν. Αν είναι πάρα πολύ καλή, δεν έχουμε υπομονή μέχρι το επόμενο επεισόδιο και καταλήγουμε να την τελειώνουμε όλη σε ένα βράδυ. Αν μάλιστα η σειρά είναι γυρισμένη και στη γλώσσα που μαθαίνουμε, τότε έχουμε ένα λόγο παραπάνω για να οργανώσουμε μαραθώνιο. 

Σε περίπτωση που είστε σε φάση αναζήτησης της επόμενης σειράς που θα ανταποκρίνεται στο συνδυασμό ψυχαγωγία και εξάσκηση γλώσσας, συγκεντρώσαμε εδώ 6 μη αγγλόφωνες παραγωγές για να δείτε αυτό και το προσεχές διάστημα. Ουσιαστικά πρόκειται για 6+ 2 σειρές, γιατί η μία πρότασή μας έδωσε την έμπνευση για πολλά remake. Πόσες από αυτές έχετε δει ήδη ή σκοπεύετε να βάλετε στο πρόγραμμά σας; 



Babylon Berlin- Γερμανία 

Έκανε πρεμιέρα στις 13 Οκτωβρίου 2017 στο κανάλι Sky Deutschland και πολύ γρήγορα απέκτησε πιστό κοινό κι εκτός Γερμανίας. Πρόκειται για μία δραματική σειρά εποχής που εκτυλίσσεται το 1929, κατά τη διάρκεια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Πρωταγωνιστές είναι ο επιθεωρητής Gereon Rath, ο οποίος μεταφέρεται από την Κολωνία στο Βερολίνο και η στενογράφος Charlotte Ritter Οι δυο τους- μαζί με τους συνεργάτες τους- έρχονται αντιμέτωποι με ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και διαφθοράς που τους οδηγούν σε απρόβλεπτες αποκαλύψεις και προσωπικά διλήμματα. 

Η σειρά διαρκεί 2 σεζόν από 8 επεισόδια η καθεμία και θεωρείται η πιο ακριβή μη αμερικανική δραματική παραγωγή που έγινε ποτέ. Βασίζεται στα βιβλία του Volker Kutcher και έχει αποσπάσει πολύ θετικα σχόλια για την αποτύπωση του κλίματος μίας εποχής που συνδυάζει την οικονομική ανέχεια με την έντονη νυχτερινη ζωή και τις υπερβολές.



One Night (En natt)- Νορβηγία 


Οι Σκανδιναβικές χώρες, αφού δημιούργησαν τη δική τους σχολή όσον αφορά τις αστυνομικές σειρές και τα νουάρ βιβλία, τώρα μπαίνουν δυναμικά και στο πεδίο των κομεντί. Μετά την επιτυχία που γνώρισε η νεανική σειρά Skam, το One Night είναι μία ακόμη παραγωγή με ρομαντικά στοιχεία. Η σειρά ακολουθεί δύο ανθρώπους γύρω στα 30, οι οποίοι γνωρίζονται μέσω blind date και οι εξελίξεις γίνονται σε πραγματικό χρόνο. Η σειρά γυρίστηκε, μάλιστα, δύο φορές- μία στα αγγλικά και μία στα νορβηγικά. Έκανε πρεμιέρα στις 16 Ιανουαρίου 2018 από τη συχνότητα του NRK και αποτελείται από 10 επεισόδια διάρκειας 30 λεπτών το καθένα.



Justice (Qalb Al Adala)- Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η σειρά αφορά πραγματικές υποθέσεις που έφτασαν στο δικαστήριο του Abu Dhabi και πρωταγωνίστρια είναι η Farah, μία νέα και φιλόδοξη δικηγόρος, η οποία έχει μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ, όπου σπούδαζε Νομική. Η ίδια είναι αποφασισμένη να επιτύχει με τις δικές της δυνάμεις και όχι χάρη στις διασυνδέσεις του πατέρα της, ο οποίος είναι ένας από τους πιο γνωστούς δικηγόρους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 και μέχρι στιγμής μετρά 18 επεισόδια.




Morocco: Love in Times of War (Tiempos de guerra)- Ισπανία 

Μία ομάδα από νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού φτάνουν στην πόλη Melilla του Μαρόκο κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ριφ, για να βοηθήσουν τους Ισπανούς στρατιώτες. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της σκληρότητας του πολέμου, οι νοσοκόμες δε χάνουν την ελπίδα τους και την ανάγκη για αγάπη ακόμα και κάτω από αυτές τις βίαιες συνθήκες. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 στο κανάλι Antenna 3 και προβάλλεται και από το Netflix. Ολοκληρώνεται σε μία σεζόν διάρκειας 13 επεισοδίων. Αν και κάποιοι τη χαρακτηρίζουν μελό, η σειρά έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές για τις ερμηνείες των ηθοποιών και για την άρτια αναπαράσταση του κλίματος της εποχής. 



The Bridge (Bron/Broen)- Σουηδία, Δανία 

Η πρώτη σεζόν της συγκεκριμένης σειράς έκανε πρεμιέρα το Σεπτέμβριο του 2011 και ο τέταρτος κύκλος έριξε αυλαία πριν από λίγες εβδομάδες. Η επιθεωρήτρια Saga Noren από το Μάλμε της Σουηδίας καλείται σε κάθε σεζόν να διαλευκάνει μία περίπλοκη υπόθεση δολοφονίας σε συνεργασία με την αστυνομία της Δανίας, αφού τα εγκλήματα συμβαίνουν στη γέφυρα του Öresund, η οποία ενώνει τη Σουηδία με τη Δανία. 

Από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες που πέρασαν ποτέ από τη μικρή οθόνη, η Saga Noren είναι μία απίστευτα πειθαρχημένη και ικανή αστυνομικός με κάποια προβλήματα στις διαπροσωπικές της σχέσεις, όμως. Στην τελευταία σεζόν, μαθαίνουμε πολλά πράγματα για τα κίνητρα πίσω από τις αποφάσεις της και επιβεβαιωνόμαστε για κάτι που είναι εμφανές σχεδόν σε κάθε σκανδιναβική αστυνομική σειρά: Αν και το σενάριο καταπιάνεται με πολλά και ευαίσθητα θέματα ταυτόχρονα (πολιτικές ίντριγκες, εξτρεμισμός, οικογενειακά προβλήματα, οικολογικές ανησυχίες και πολλά ακόμη), οι εξελίξεις είναι γρήγορες και το κοινό δεν αισθάνεται να χάνεται μέσα σε όλα αυτά τα θέματα που αναδεικνύονται συχνά μέσα στο ίδιο επεισόδιο. 

Το Bron υπήρξε μία μεγάλη επιτυχία της σουηδικής τηλεόρασης και μεταφέρθηκε με εξίσου μεγάλη απήχηση στην Αμερικανική τηλεόραση (The Bridge), αλλά και στη Γαλλική (The Tunnel). 




Miss Sherlock- Ιαπωνία 

Οι κλασικοί χαρακτήρες του Sir Arthur Connan Doyle αυτή τη φορά είναι γυναίκες, ζουν στο σημερινό Τόκιο και διαθέτουν την παρατηρητικότητα και την αναλυτική σκέψη για να διαλευκάνουν ακόμα και τα πιο μυστηριώδη εγκλήματα. Πρωταγωνίστριες είναι η Dr. Wato Tachibana, μία χειρουργός που επιστρέφει από εθελοντική αποστολή στη Συρία και η Sara Shelly Futaba, που εργάζεται ως ερευνήτρια στην αστυνομία και ασχολείται με παράξενες υποθέσεις. 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις