Μαγιόρκα: Ο παράδεισος των Βαλεαρίδων

Κείμενο: Μπάμπης Κατσούλας 




Η Μαγιόρκα είναι το μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων Νήσων (Μινόρκα, Ίμπιζα, Φορμεντέρα) και βρίσκεται στη Μεσόγειο. Πρωτεύουσα της είναι το Πάλμα ντε Μαγιόρκα και αποτελεί απαραίτητο σταθμό των κρουαζιερόπλοιων που ταξιδεύουν στη δυτική Μεσόγειο. Η κύρια γλώσσα του νησιού είναι τα καταλανικά.

Το όνομα Mallorca στα λατινικά σημαίνει «μεγαλύτερο νησί», σε αντίθεση με το όνομα του νησιού Menorca που σημαίνει «μικρότερο νησί». Λόγω του φυσικού της πλούτου και της ιστορικής σημασίας της, έχει ετησίως εκατομμύρια τουρίστες (μόνο το 2016 ταξίδεψαν σε αυτήν 26.3 εκατομμύρια επισκέπτες).

Το κλίμα ευνοεί την ύπαρξη φοινίκων και άλλων τροπικών δέντρων στο νησί. Συγκεκριμένα, στο Πάλμα, κατά μήκος της παραλίας, θα συναντήσετε εκατοντάδες και ψηλούς φοίνικες όπως και στις περισσότερες λεωφόρους της πόλης.

Ο επιβλητικός καθεδρικός ναός της είναι κατασκευασμένος από άμμο και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο. Αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού και τουριστικό αξιοθέατο.



Το βασιλικό παλάτι και το Καστέλ ντε Μπαλβέ (Bellver Castle), δύο από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της παλιάς πόλης, θα σας ταξιδέψουν στην μεσαιωνική εποχή, αλλά και ακόμα πιο πίσω στο χρόνο, τότε που στο νησί κατοικούσαν Άραβες. Το Bellver Castle συγκαταλέγεται στα πιο αξιόλογα κάστρα της Ευρώπης, βρίσκεται στην κορυφή του λόφου και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να θαυμάσουν πανοραμικά την πόλη.



Επιπλέον, η πόλη φημίζεται για τα γραφικά σοκάκια της που σφύζουν από ζωή και τα χιλιάδες spots, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα tapas, μία sangria ή μία μπίρα. Τόσο στο κέντρο της πρωτεύουσας- και συγκεκριμένα στη γειτονιά που εκτείνεται από την Plaça de la Reina μέχρι και το λιμάνι- όσο και στη συνοικία Es Molinar θα βρείτε εστιατόρια και μπαράκια να σας περιμένουν οποιαδήποτε ώρα της μέρας αποφασίσετε να τα επισκεφθείτε. 



Πέρα από τα αξιοθέατα η περιοχή διαθέτει πολλά και όμορφα φυσικά τοπία. Ένα εξ αυτών είναι η κοιλάδα με τους πορτοκαλεώνες στην πόλη Soller στην οποία μπορείτε να μεταβείτε με τρένο. Περιτριγυρίζεται από βουνά, έχει δεκάδες tapas bars, γευστικότατο τοπικό παγωτό και φυσικά ολόφρεσκους χυμούς πορτοκάλι. Γι΄αυτό, όταν το επισκεφθείτε μην ξεχάσετε να κάνετε μια στάση στη κεντρική Plaça de la Cοnstitució για να απολαύσετε τα νοστιμότατα εδέσματα τους.



Η Μαγιόρκα είναι ένα μαγικό μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε και δεν θα το μετανιώσετε. Είτε σας αρέσουν οι χαλαρωτικές διακοπές είτε θέλετε να ζήσετε βραδιές γεμάτες ένταση, είστε στο σωστό μέρος. Ανοίξτε βαλίτσες, βάλτε μέσα μόνο τα απαραίτητα (μαγιό, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου) και φύγαμε για εξόρμηση- και αν ψήνεστε πεταγόμαστε και μια Ibiza ;) .


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις