Τα 7 πρόσωπα της Νορβηγίας, που αξίζει να ανακαλύψεις σήμερα


Κείμενο: Μπάμπης Κατσούλας

Είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα στα καλύτερα αξιοθέατα μιας χώρας, για να δελεάσεις κάποιον να την επισκεφθεί, ειδικά όταν μιλάμε για την Νορβηγία, τη χώρα των Βίκινγκς. Πολλοί τη χαρακτηρίζουν must προορισμό ζωής λόγω της ανεξάντλητης φυσικής ομορφιάς της. Αυτό το χαρακτηριστικό περιπλέκει τα πράγματα, αλλά θα προσπαθήσουμε να διαλέξουμε τους κυριότερους λόγους για να επισκεφθείς τη Νορβηγία- ακόμα και αυτό το καλοκαίρι.                                                       

Όσλο
Ας ξεκινήσουμε με την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας με πληθυσμό 600.000 κατοίκων- εκ των οποίων το 25% είναι μετανάστες. Περιβάλλεται από βουνά, πράσινους λόφους και το άγριο, αλλά προσβάσιμο δάσος Marka. Γύρω από την πόλη υπάρχουν 40 νησιά, ενώ στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε 343 λίμνες. Το Όσλο αποτελεί ένα από τα πρόσφατα κέντρα πολιτισμού, γεγονός που επαληθεύεται από τα πολλά μουσεία του, τις κορυφαίες γκαλερί και την καινούρια, εντυπωσιακή όπερά του.



Νησιά Lofoten
Η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετράει και σίγουρα τα νησιά Lofoten θα σας κεντρίσουν τον ενδιαφέρον από νωρίς. Η πυκνή βλάστηση, τα απότομα βράχια που καταλήγουν στα παγωμένα νερά της θάλασσας και τα γραφικά ψαροχώρια είναι σημεία αναφοράς. Η μορφολογία της περιοχής σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε διάφορες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ποδηλασία και σέρφινγκ, ενώ αποτελεί το κατάλληλο μέρος για να μάθετε την ιστορία των Βίκινγκς.



Σιδηροδρομική γραμμή Όσλο-Μπέργκεν
Θεωρείται μία από τις ομορφότερες σιδηροδρομικές διαδρομές του κόσμου στην οποία σας δίνεται η ευκαιρία να θαυμάσετε μερικά από τα καλύτερα τοπία της Νορβηγίας. Το τρένο περνάει από εκπληκτικά  φιόρδ, το οροπέδιο Hardangervidda, άγρια δάση, την περιοχή Voss και καταλήγει στο μαγευτικό και βροχερό Μπέργκεν. Η συγκεκριμένη πόλη θεωρείται από πολλούς το Λονδίνο της Νορβηγίας.

Φιόρδ
Τα φιόρδ δημιουργήθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια, όταν μετά το λιώσιμο των πάγων τα νερά του ωκεανού πλημμύρισαν τις κοιλάδες. Βρίσκονται κυρίως στη δυτική Νορβηγία. Το μήκος τους ξεπερνά τα 200χλμ και το βάθος τους τα 1000μ. Είναι πραγματικά ένα θαύμα της φύσης με απερίγραπτη ομορφιά και γοητευτικά τοπία. Περιτριγυρίζονται από βουνά, δάση ακόμα και νησιά ενώ μερικά διαθέτουν και καταρράκτη.






Βόρειο Ακρωτήρι
Ένα ακόμη μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε στη Νορβηγία είναι το Βόρειο Ακρωτήρι στην περιοχή Finnmark. Αποτελεί μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη να βρεθεί στο βορειότερο άκρο της Ευρώπης, όπου ο ουρανός και η θάλασσα απλώνονται μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι. Μια φωτογραφία στο σημείο που ονομάζεται “η κορυφή του κόσμου” είναι ιεροτελεστία αυτού του ταξιδιού. Υπολογίζεται ότι κάθε καλοκαίρι υποδέχεται περίπου 250.000 τουρίστες.



Tromsø
Βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα της Νορβηγίας, απέχει 350 χλμ απ΄τον Αρκτικό Κύκλο και είναι η καλύτερη τοποθεσία για να θαυμάσετε το Βόρειο Σέλας. Επίσης, κάθε Ιανουάριο φιλοξενεί ένα διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου.



Ålesund
Η πόλη τοποθετείται στα δυτικά της χώρας και οφείλει μεγάλο μέρος της γοητείας της σε μια καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από έναν αιώνα και τύλιξε στις φλόγες τις ξύλινες κατασκευές της. Τα μοναδικά κτήρια που διασώθηκαν ήταν μια εκκλησία και η φυλακή. Από τις στάχτες, αναγεννήθηκε μια νέα, μοντέρνα πόλη με κυρίαρχο στοιχείο την πέτρα,  με πλούσια διακοσμητικά στοιχεία, καμπαναριά και πυργίσκους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις