3+1 λόγοι να πας Erasmus στη Σεβίλλη

Κείμενο: Ειρήνη Βαφειάδου



Έχεις ξεκινήσει τη φοιτητική σου ζωή. Περνώντας τα χρόνια (και τα μαθήματα) σκέφτεσαι να κάνεις κάτι διαφορετικό, να αλλάξεις τη ζωή σου, να κάνεις ένα βήμα παραπέρα. Κάποιος κάποτε σου είχε μιλήσει για το Erasmus. Το έψαξες. Άρχισε να σε ιντριγκάρει η ιδέα να φύγεις απ’το σπίτι, να ζήσεις σε άλλη χώρα μόνος σου, να είσαι εντελώς ανεξάρτητος και να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου.

Μπαίνεις στη σελίδα της σχολής σου. Ανακαλύπτεις ότι μπορείς να πας ΣεβίλληΕνθουσιάζεσαι! Σκέφτεσαι ότι ξέρεις ήδη ισπανικά ή ότι είναι μια καλή ευκαιρία να μάθεις. Και αναρωτιέσαι: «Γιατί να επιλέξω τη Σεβίλλη;» 

Παρακάτω θα διαβάσεις 3+1 λόγους που θα σε κάνουν να μη μετανιώσεις ποτέ γι’αυτήν την επιλογή σου.

Σαν τη Σεβίλλη δεν έχει! 
Με το που φτάσεις στη Σεβίλλη θα νιώσεις την ατμόσφαιρά της κυριολεκτικά να σε μαγεύει. Οι γέφυρές της (με πιο γνωστή την Puente de Triana), το ποτάμι (Río Guadalquivir), ο καθεδρικός της, τα άλογα και τα κάρα, το τραμ στην κεντρική λεωφόρο (Avenida de Constitución), το τεράστιο πάρκο María Luisa και η πλατεία Plaza de España που είναι βγαλμένη από ταινία θα σε μεταφέρουν ξαφνικά σε έναν άλλον κόσμο και θα σε κάνουν αληθινά να πιστεύεις ότι η Σεβίλλη είναι η πιο ερωτική πόλη που έχεις υπάρξει ποτέ. 




Μείγμα από χορό και μουσική
Στους δρόμους της Σεβίλλης θα συναντάς συνέχεια υπέροχους καλλιτέχνες που χαρίζουν το ταλέντο τους στον κόσμο. Θα δεις χορεύτριες flamenco να παθιάζονται με το χορό, θα δεις ερμηνευτές να κάνουν remix μπροστά στα μάτια σου κομμάτια κλασικής μουσικής, θα δεις ανθρώπους να χορεύουν swing κάνοντάς σε να χαμογελάς. Την ίδια στιγμή θα τρέχεις για να μη χάσεις τα festivals που διοργανώνονται στην πόλη και που παντρεύουν διάφορα είδη μουσικής. Στη Σεβίλλη θα αισθάνεσαι ότι συμμετέχεις σε ένα party που δεν τελειώνει ποτέ.



Μπύρα με 1 ευρώ 
Η φράση “una cerveza” θα είναι η πρώτη που θα μάθεις κι αυτή που θα χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου, αφού η μπύρα στη Σεβίλλη κοστίζει λιγότερο από 2 ευρώ. Επιπλέον, θα έχεις πάντα παρέα για να βγεις για μια μπύρα ή για ένα tinto de verano  βρε αδερφέ, αφού οι Σεβιλλιάνοι γλεντούν οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.



Party Erasmus και Botellón 
Δεν υπάρχει μέρα –ή μάλλον νύχτα- που να μην διοργανώνεται party Erasmus στη Σεβίλλη. Το καλύτερο, όμως, είναι ότι οι φοιτητές Erasmus δικαιούνται δωρεάν μπύρα (ναι, καλά είδες, δωρεάν μπύρα) ή έκπτωση στα ποτά. Αυτό που, επίσης, συνηθίζεται να γίνεται πριν τη νυχτερινή έξοδο είναι το botellón. Μαζεύεται, δηλαδή, η παρέα –που σπάνια είναι λιγότερα από 10 άτομα- πίνουν, γλεντούν και χαίρονται όλοι μαζί είτε στο διαμέρισμα κάποιου είτε στο Torre del Oro, που είναι κάτι σαν τον Λευκό Πύργο και αποτελεί το επίσημο, πλέον, μέρος για botellón.



Αν, λοιπόν, η Σεβίλλη ήταν χρώμα, θα ήταν κόκκινο. Κι αν ήταν χορός, θα ήταν flamenco. Κι αν ήταν ήχος, θα ήταν κιθάρα. Κι αν εσύ δεν έχεις επιλέξει πού θα πας Erasmus, τώρα έχεις την απάντηση!




Λίγα λόγια για την ίδια
Η Ειρήνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζει Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο ΑΠΘ. Στο 4ο έτος των σπουδών της φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης μέσω του προγράμματος Erasmus. Εκείνη ήταν και η καλύτερη εμπειρία της ζωής της!
Λατρεύει την ισπανική γλώσσα, όπως επίσης και την ισπανική και λατινοαμερικάνικη κουλτούρα γενικότερα.

Λατρεύει, επίσης, και το θέατρο με το οποίο ασχολείται ερασιτεχνικά.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις