10+1 λόγοι για να μάθεις μία νέα γλώσσα φέτος

Για κάποια άτομα η ενασχόληση με τις ξένες γλώσσες είναι hobby και προσωπική ευχαρίστηση, ενώ για κάποια άλλα είναι ένα απαραίτητο βήμα για την επαγγελματική επιτυχία. Τις περισσότερες φορές, βέβαια, το κίνητρο βρίσκεται κάπου στη μέση, αφού η πολυγλωσσία εξασφαλίζει μία σειρά από οφέλη που φτάνουν πολύ πέρα από την ανάγκη για εργασιακή αποκατάσταση.


Με αφορμή την έναρξη των νέων τμημάτων Φεβρουαρίου συγκεντρώσαμε μερικούς από τους σημαντικότερους λόγους να ξεκινήσεις μία ξένη γλώσσα φέτος. Βελτίωση βιογραφικού, πρόληψη Alzheimer, καλύτερες πνευματικές επιδόσεις και πολλά ακόμη θα τα βρεις παρακάτω, σε συνδυασμό με μία προσφορά, αποκλειστικά για την πρώτη περίοδο εγγραφών.



Γίνεσαι ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας
Είτε ενδιαφέρεσαι για εργασία στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, η αυξανόμενη αλληλεξάρτηση των οικονομιών διεθνώς ευνοεί τους υποψηφίους που μπορούν να επικοινωνούν με άτομα από άλλες χώρες. Ιδιαίτερα, η Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα η καλή γνώση ξένων γλωσσών να εκτιμάται σε μεγάλο βαθμό.


Γνωρίζεις νέους πολιτισμούς

Η άριστη γνώση αγγλικών είναι απαραίτητη, εάν αγαπάς τα ταξίδια, ώστε να ανταλλάσσεις βασικές πληροφορίες. Ωστόσο, τίποτα δε συγκρίνεται με την ικανότητα να επικοινωνείς με τους ντόπιους στη δική τους γλώσσα. Αυτόματα, γνωρίζεις καλύτερα την κουλτούρα τους και μοιράζεστε ευκολότερα γνώσεις για τον τόπο και τον πολιτισμό.


Γνωρίζεις το δικό σου πολιτισμό

Η επικοινωνία με άτομα από άλλες χώρες είναι μία καλή αφορμή, για να εξετάσεις και τις δικές μας συνήθειες  μέσα από τα μάτια τρίτων. Τι σκέφτεται ένας Ρώσος για το ούζο; Τι πιστεύει μία Κινέζα για το εκπαιδευτικό μας σύστημα; Οι απαντήσεις θα έχουν σίγουρα ενδιαφέρον.





Καταπολεμάς το φόβο της έκθεσης
Επανέλαβε μετά από εμάς: ΚΑΝΕΙΣ δε σε κρίνει για την - όχι και τόσο τέλεια- προφορά σου ή για μικρολάθη πάνω στη ροή του λόγου. Οπότε, τόλμησε να χρησιμοποιήσεις τη γλώσσα που μαθαίνεις όταν συναντάς εγγενείς ομιλητές της και, γιατί όχι; ζήτα τους συμβουλές για να βελτιωθείς περισσότερο. Οι γλώσσες ενώνουν τους ανθρώπους πάνω από όλα, άλλωστε!


Μαθαίνεις καλύτερα τη δική σου γλώσσα
Υπάρχει πολλή μυθολογία σχετικά με την επίδραση που έχει η εκμάθηση μίας ακόμα γλώσσας τόσο στη μητρική όσο και στις άλλες που πιθανώς ήδη γνωρίζεις. Η αλήθεια είναι ότι μαθαίνοντας μία επιπλέον γλώσσα, βελτιώνεσαι σε όλες, αφού αποκτάς μεγαλύτερη συνείδηση των μηχανισμών των διαφορετικών γλωσσών και παρατηρείς τις αλλαγές που υπάρχουν στη δομή τους. Η συγκεκριμένη ικανότητα σε καθιστά καλύτερο ακροατή, επίσης.

Αποδίδεις καλύτερα στα τυποποιημένα τεστ γνώσεων
Σύμφωνα με έρευνες, οι εξεταζόμενοι που μιλούν δύο ή περισσότερες γλώσσες σημειώνουν υψηλότερα σκορ, ιδιαίτερα στα μαθηματικά, το λεξιλόγιο και την κατανόηση γραπτού κειμένου.

Βελτιώνεσαι στο multitasking
Η γνώση δύο γλωσσών επιτρέπει στα άτομα να κάνουν διαρκείς εναλλαγές ανάμεσα σε συντακτικές δομές, συστήματα γραπτής και προφορικής έκφρασης. Αυτή η “διττή” εγκεφαλική λειτουργία μεταφέρεται και στις καθημερινές δραστηριότητες, αφού τα συγκεκριμένα άτομα μπορούν να εκτελούν δύο εργασίες ταυτόχρονα χωρίς να κάνουν σημαντικά λάθη.

Καθυστερεί την εμφάνιση του Alzheimer και της άνοιας
Πολυάριθμες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι εάν ασχολείσαι με την εκμάθηση μίας γλώσσας, η άνοια μπορεί να εκδηλωθεί έως και 5 χρόνια αργότερα, σε σχέση με κάποιο άτομο που γνωρίζει αποκλειστικά μία γλώσσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω έρευνες έλαβαν υπόψη τους παράγοντες, όπως η φυσική κατάσταση, το φύλο, το ύψος του εισοδήματος και το επίπεδο εκπαίδευσης, χωρίς ωστόσο, να υπάρξει διαφορά στο αποτέλεσμα.



Ενισχύεται η μνήμη σου
Το φαντάζεσαι εύκολα αυτό, αφού η εκμάθηση μίας γλώσσας απαιτεί την απομνημόνευση μίας σειράς κανόνων και φυσικά, λεξιλογίου. Όσοι μαθαίνουν μία δεύτερη γλώσσα συγκρατούν πληροφορίες ευκολότερα- ιδιαίτερα, εάν αυτές παρουσιάζονται σε μορφή λίστας. Έτσι, θα θυμάσαι με την πρώτη κάθε όνομα, όταν γνωρίζεις νέο κόσμο.

Αξιολογείς καλύτερα τις πληροφορίες
Όχι μόνο θα είσαι σε θέση να απομνημονεύεις πληροφορίες, όπως είδαμε παραπάνω, αλλά θα μπορείς και  να διακρίνεις ποιες από αυτές έχουν λογική βάση και ποιες είναι αναληθείς. Ο εγκέφαλος των πολύγλωσσων ατόμων συσχετίζει ευκολότερα διαφορετικές καταστάσεις μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να έχουν αυξημένη αντιληπτική ικανότητα.

Βελτιώνεις την ικανότητα λήψης αποφάσεων
Λογική απόρροια όλων των παραπάνω! Όσοι γνωρίζουν δύο ή παραπάνω γλώσσες τείνουν να επεξεργάζονται τις λύσεις για ένα πρόβλημα σε όλες τις γλώσσες που γνωρίζουν. Η συγκεκριμένη διαδικασία τούς επιτρέπει να εξετάζουν την ευστάθεια όσων σκέφτονται κι έτσι, λαμβάνουν ορθές αποφάσεις.

Τα SPEAK προσφέρουν τη δυνατότητα να μάθεις φέτος μία ξένη γλώσσα με έκπτωση στα δίδακτρα της χρονιάς
Αρκεί να συμπληρώσεις την αίτηση ενδιαφέροντος εδώ και να κάνεις την εγγραφή σου μέχρι 21 Δεκεμβρίου. Είτε θέλεις να μάθεις μία νέα γλώσσα είτε να βελτιώσεις τις γνώσεις σου σε μία που ήδη γνωρίζεις, η ενασχόληση με αυτήν είναι μία εμπειρία που θα σε ανταμείψει με πολλούς τρόπους.


Με πληροφορίες από www.telegraph.co.uk

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις