TOEIC: Η πιο ευέλικτη και αξιόπιστη πιστοποίηση Αγγλικής γλώσσας με απλά λόγια

Το TOEIC (Test of English for International Communication) είναι μία από τις πιο αξιόπιστες πιστοποιήσεις Αγγλικής γλώσσας στον κόσμο, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο πάνω από 5 εκατομμύρια υποψηφίους. Παράλληλα, αποτελεί την πιο ευέλικτη εξέταση στην Ελλάδα, αφού οι εξετάσεις διεξάγονται μία φορά την εβδομάδα (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη).



Τι ακριβώς αξιολογεί το TOEIC; 

Το TOEIC αξιολογεί το επίπεδο γνώσης Αγγλικών του υποψηφίου, με στόχο να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί στην καθημερινή επικοινωνία στην εργασία, αλλά και γενικότερα. 

Είναι ιδανικό για όσους πρόκειται να χρησιμοποιούν συστηματικά την Αγγλική γλώσσα στη δουλειά τους, όπως οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, ταξιδιωτικοί πράκτορες και όχι μόνο. Επιπλέον, αναγνωρίζεται πλήρως από τον ΑΣΕΠ και καλύπτει τις ανάγκες των ατόμων που ενδιαφέρονται για εργασία στο δημόσιο τομέα. 

Συνοπτικά, είναι κατάλληλο για την αξιολόγηση του επιπέδου των Αγγλικών, χρησιμοποιείται ευρέως για την επιλογή προσωπικού, ενώ αφορά και όσους εργάζονται ήδη και επιθυμούν να έχουν μισθολογική αύξηση από την προαγωγή σε θέση που συνδέεται άμεσα με τη χρήση των Αγγλικών.



Ποια είναι η δομή του TOEIC; 

Η εξέταση του TOEIC διακρίνεται σε δύο μέρη, με συνολικά 200 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. 
Η συνολική διάρκεια της εξέτασης είναι 2 ώρες. Αναλυτικά τα μέρη: 

1. Κατανόηση προφορικού λόγου (Listening Comprehension): 
  • Φωτογραφίες
  • Ερωτήσεις/Απαντήσεις
  • Διάλογοι
  • Ομιλίες 
2. Κατανόηση Γραπτού λόγου (Reading Comprehension): 
  • Ελλιπείς προτάσεις 
  • Συμπλήρωση κειμένων
  • Κατανόηση κειμένων

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις; 

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι εξετάσεις TOEIC διεξάγονται μία φορά την εβδομάδα. Κάθε υποψήφιος μπορεί να εξεταστεί ανά 28 ημέρες και η δήλωση συμμετοχής γίνεται περίπου 10 ημέρες πριν την ημέρα της εξέτασης. 

Πώς διαμορφώνονται τα επίπεδα στο TOEIC; 

  • Μέσο/Βασικό επίπεδο (405-500)
  • Καλό/Lower (505-780)
  • Πολύ Καλό/Advanced (785-900)
  • Άριστο/ Proficiency (905-990)
Κάθε φορέας είναι πιθανό να ζητά διαφορετικό σκορ. Συνεπώς, καλό είναι να γνωρίζετε ακριβώς το στόχο σας, ώστε να δουλέψουμε μαζί με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Η εξέταση είναι κοινή για όλα τα επίπεδα και λαμβάνετε μία πιστοποίηση ανεξάρτητα από το τελικό σκορ.



Πρέπει να ανανεώνω το TOEIC; 

Η ισχύς του TOEIC είναι απεριόριστη και δε χρειάζεται να το ανανεώσετε- εκτός κι αν θέλετε παρακολουθείτε το επίπεδο των Αγγλικών σας, ώστε να είναι πάντα το επιθυμητό. 

Κάθε πότε ξεκινούν τμήματα TOEIC; 

Στο Speak ξεκινά άμεσα νέο τμήμα TOEIC και μπορείτε να ενημερωθείτε απευθείας από έναν Σύμβουλο Σπουδών, Τσιμισκή 80, 2ος όροφος ή στέλνοντας mail στο info@speak.edu.gr. 

Επιπλέον, στο Speak ξεκινά και νέο τμήμα IELTS, για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο blogpost μας εδώ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις