Trick or treat? Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το φετινό Halloween




Τα τελευταία χρόνια η γιορτή του Halloween έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και στην Ελλάδα. Κάθε Οκτώβριο, στις 31 του μήνα, οι πιο dark στολές βγαίνουν από τις ντουλάπες και τα make up tutorial παίρνουν φωτιά με στόχο- τι άλλο; Την απόκτηση του πιο εντυπωσιακού spooky μακιγιάζ, φυσικά. Ωστόσο, η παράδοση του Halloween δεν περιλαμβάνει αποκλειστικά τη μεταμφίεση, αλλά πολλές ακόμη δραστηριότητες. Παρακάτω, παρουσιάζουμε σύντομα την ιστορία αυτής της αγαπημένης γιορτής και προτείνουμε μερικά how- to βιντεάκια, για να πάρετε ιδέες.


Τι είναι το Halloween

Το Halloween είναι η συντομογραφία του “All Hallows Evening”, δηλαδή της βραδιάς πριν από τη γιορτή των Αγίων Πάντων (All Saints' Day). Η καταγωγή της συγκεκριμένης γιορτής είναι αμφιλεγόμενη, καθώς άλλοι υποστηρίζουν ότι ξεκίνησε από τους Κέλτες, ενώ άλλοι θεωρούν ότι το Halloween είναι μία ανεξάρτητη χριστιανική γιορτή.

Η επικρατέστερη εκδοχή, ωστόσο, είναι ότι οι παραδόσεις που τη συνοδεύουν συνδέονται με τους εορτασμούς των Κελτών για το Samhain- που σήμαινε το τέλος του καλοκαιριού και της εποχής του θερισμού. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι εκείνη την περίοδο τα πνεύματα μπορούσαν να επιστρέψουν στον κόσμο των ζωντανών και υπήρχε ο φόβος ότι θα καταστρέψουν τις καλλιέργειες για την επόμενη χρονιά. Προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα, κρατούσαν θέσεις στο τραπέζι τους για αυτά και άναβαν φωτιές, για να απομακρύνουν το κακό.

Πώς γιορτάζεται σήμερα

Το Halloween γιορτάζεται κυρίως στα κράτη της Δυτικής Ευρώπης και στις ΗΠΑ, αλλά προσαρμογές αυτής της παράδοσης μπορούν να εντοπιστούν σχεδόν σε κάθε χώρα, σήμερα.
Μεταξύ άλλων, τυπικές δραστηριότητες της ημέρας είναι οι εξής:

  • Φάρσες 
  • Trick or treat? (τα παιδιά επισκέπτονται σπίτια την ημέρα του Halloween και ζητούν ένα κέρασμα, αλλιώς κάνουν μία “ζημιά” στον ιδιοκτήτη)
  • Αφήγηση τρομακτικών ιστοριών 
  • Επίσκεψη σε “στοιχειωμένα” μέρη
  • Σχέδια πάνω σε κολοκύθες 
  • Μαραθώνιος τρομακτικών ταινιών 
  • Μεταμφιέσεις 

Ιδέες

Κάντε τη δική σας γλυπτό- κολοκύθα χρησιμοποιώντας μόνο ένα μαχαίρι

Αν πάλι θέλετε να διακοσμήσετε το σπίτι με περισσότερα πράγματα, εδώ είναι μερικές ιδέες για Halloween στολισμό

Σε περίπτωση που δεν έχετε ούτε κολοκύθα ούτε χρόνο για σύνθετες κατασκευές, αξιοποιήστε την Ιαπωνική τεχνική origami και φτιάξτε κολοκύθες εύκολα από χαρτί. 


Στην ερώτηση Trick or treat φανείτε προετοιμασμένοι και κεράστε γλυκά που θα θυμούνται όλοι για καιρό





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις